Minna Hjelm!

Kategori: Styling

Måsten i min sminkväska


Detta är mina måsten i sminkväska. 
Från vänster: En palett med naturliga skuggor, använder denna till både ögonskuggor och mina ögonbryn, den jag har kommer från sephora och innehåller en pensel och en brun kajal. Sedan en vit kajal som kan läggas på vattenlinjen för att få en piggare blick, min heter vanilla och kommer från MUS. Ett transparent löspuder är bra till att fästa basen och göra den matt och även att lägga under ögonen när man gör sminkningar ifall pigment ramlar ner så är det bara att borsta bort, mitt kommer från Maxfactor. En eyeliner, min är en smartliner som är böjd och ger ett stadigare grepp, min kommer från sephora. Nudeläppstift är så snyggt och passar till allt mina kommer från MUS och heter Maria Montazami och Exit. Ett rött läppstift är också ett av mina måsten, så snyggt med en naturlig sminkning eller eyeliner och ett par röda läppar, mitt kommer från GinaTricot. Underläppstiften ligger en dual foundation, alltså en foundation i puderformat som ger ett naturligt resultat och är snabbt att lägga på, passar till vardags, från MUS. En browgel är även ett måste för mig som vill hålla mina bryn på plats, från H&M. Facemist sprayas på ansiktet för att återfukta och fästa makeupen, från MUS, En foundation är även ett måste då en snygg bas betyder mycket, min foundation kommer från MUS och är matt vilket jag tycker är supersnyggt! En primer är viktigt för att jämna ut huden och få en bra grund innan man lägger basen, min kommer från IsaDora. En ljus concealer tycker jag är snyggt att highlighta med och att lägga under ögonen, min kommer från Loreal. En svart kajalpenna är bra till massa saker, att använda som fransmarkering, eyeliner och på vattenlinjen. Cover all mix från MUS är ett måste, den kan man täcka allt med och den är den bästa concealern jag har testat. En ögonbrynspenna är även ett måste, snygga ögonbryn gör mycket. Ögonskuggorna Smog och Vanilla från MUS är de skuggorna som alla ska ha i sina sminkväskor, superfina skuggor och perfekta att använda som shading och highligt. Sist men inte minst, en rouge, när man lägger basen förlorar ansiktet färg och då är det bra att lägga på en rouge för att få mer liv i sminkningen.

Detta är mina måsten, har ni några måsten?  

FRANS FÖRLÄNGNING

Hej finisar, hann inte med att blogga imorse för när vi vaknade slängde vi i oss lite frukost innan jag åkte iväg och gjorde fransförlängning. Tog två timmar och jag låg och halvsov, såå skönt att äntligen få ha fina långa fransar, Man får en mycket piggare och öppnare blick med fransförlängning. Och behöver knappt sminka mig heller, på med bas och sen är man ready to go. 

NEW

Efter skolan gick jag och älskling in på kicks och jag köpte en blending brush som jag velat ha ett bra tag och jag kände att det var dags att skaffa en. Sedan när jag kom hem så fick jag denna palett i vr, ska testa den sen och se vad jag tycker om den. 

GOLD

Resultatet av dagens makeup på bästa Åbbe, vart brunt med guldigt glitter, så snygg kombo. 

Styling

Sitter i salongen med Åberg och ska styla lite medans dom andra ska kolla på film. Ska försöka ta lite bilder mellan och efter.

SEPHORA


Sitter i sängen just nu och har precis ätit. gick på stan idag för älskling skulle köpa lite nytt och då gick vi även in på Sephora - heaven. Första gången jag var in på sephora, fanns så himla mycket fint, gick runt och kollade lite. Tänkte köpa en naked palett men dom var tyvärr slut så då köpte jag en liknande fast sephoras egna och jag älskar den! Och en eyeliner i samma modell som nyx, den är helt underbar, så mycket skönare och stadigare än en vanlig eyeliner. ska visa er litte bättre bilder senare tänkte jag. 

BLODIGT

Detta är vad vi gjorde idag, gjorde detta på Åberg, vad tycker ni? Vi tränade på halloween sminkningar eftersom vi ska sminka ettorna nästa vecka, med halloween tema, så massa blod osv. Och sedan har vi halloween projektet så vi ska stå i galleriorna och sminka dom som vill. Så ni i närheten av Falun är välkomna att bli blodiga nästa fredag i Faluns gallerior!

TREBENSFRANSAR

 Idag ska vi göra brudmake och fästa trebensfransar, 

Fördelarna med trebensfransar är att det ser naturligt ut! Och att man inte känner dem! därför tycker jag att dessa är perfekt till brud- och bal- sminkningar.

Nackdelarna är att det tar extra tid och att det är pilligt och svårt i början!

Det du behöver är:

Trebensfransar
Ögonfranslim
Pincett för att kunna plocka upp och fästa fransarna på bästa sätt.

Gör så här:

Plocka upp trebensfransen med en pincett. Fransarna skall sitta så att kanterna precis nuddar varandra.. De skall ej ligga ovanpå varandra och korsa. (Se första bilden nedanför) 

Häll upp lite lim på handen och doppa roten av trebensfransen i limmet, låt torka 10 sekunder innan du fäster den.

Börja i ytterkanten av ögat och jobba inåt, det är viktigt att första fransen sitter rakt och bra! Den fransen kommer vara utgångspunkten som du skall fästa de andra fransarna ifrån. 

Ha tålamod och vänta tills fransen torkat helt innan du går på med nästa. Annars kan du lätt nudda de andra och de blir snett och du får göra om! Limmet har torkat när de gått från vitt till genomskinligt. 

Sätt inte fransarna längst in mot ögonvrån, de kommer bara se klumpigt och onaturligt ut. 

Dessutom kommer den kittla dig i ansiktet.. 

Applicera sedan mascara , klart! 

Källa 

GÃ…RDAGENS STYLING

 Resultatet av gårdagens styling då vi skulle göra en årstidsstyling och då valde jag vår. Vi sprayade hela hennes hår rosa och jag vart faktiskt riktigt nöjd, gick mycket bättre än förväntan!